Z PRAŽÍRNY
ROVNOU K VÁM

 
 

 

VÝBĚROVÁ ZRNKOVÁ KÁVA

Je ručně sbíraná káva nejvyšší kvality - vybírají se pouze ideálně zralé kávové třešně, nakupována je přímo od farmářů a družstev - neobchoduje se na komoditní burze. V hodnocení kvality dosahuje min. 80. bodů ze 100. Takto kvalitní kávy je pouze cca 5% celkové světové produkce.
U této kávy známe odrůdu, místo původu – konkrétní oblast, družstvo, farmu, farmáře, proces zpracování sklizené kávy - získání zeleného zrna z kávového plodu – metoda suchá, promytá, polopromytá.
Brazilie + Mexico + India
80% arabica + 20% robusta
Druh: Směs
Pražení: Střední
Příprava: Espresso

od 245 Kč
Nicaragua + Honduras
100% arabica
Druh: Směs
Pražení: Střední
Příprava: Espresso + Filtr

od 245 Kč
</br>Columbia
100% arabica
Druh: Jednodruhová
Pražení: Nízké
Příprava: Filtr

od 245 Kč


NEJVYŠŠÍ KVALITA
Z NEJLEPŠÍCH
SVĚTOVÝCH OBLASTÍ

O KÁVĚ

Káva je 100% přírodní produkt. Je semenem bobule kávovníku (tzv. kávové třešně) a pochází z Etiopie, odkud byla postupně přenesena do celého světa. Každý takový plod obsahuje dvě zrna a na jediný šálek kávy jich potřebujeme přibližně 50, z nich se po upražení a pomletí připravuje fenomenální nápoj.

 
  • ŽIVOTNÍ ENERGIE - Káva slouží díky kofeinu jako mírně povzbuzující prostředek. Kofein je nejčastěji užívaná psychoaktivní látka na světě. Podporuje aktivitu mozku a tím způsobuje uvolňování neurotransmiterů - látek, které slouží k přenášení vzruchů. To pak přirozeně vede k lepší koncentraci a činnosti mozku. Káva zahání únavu nebo ji napomáhá lépe překonávat, zlepšuje myšlení a potlačuje spánek.
  • CVIČENÍ A REGENERACE - Kofein je pravděpodobně nejrozšířenějším stimulantem ve sportu. Zmenšuje svalovou únavu a vzbuzuje schopnost vyššího výkonu. Už poměrně malé množství kofeinu 3 mg/kg tělesné hmotnosti (100mg kofeinu je asi jeden šálek kávy) příznivě působí při cvičení. Kofein napomáhá k uvolňování tělesného tuku jako paliva pro procvičování svalů, takže mohou déle pracovat, než se unaví.
  • PRACOVNÍ TEMPO - Káva zlepšuje výkon a vytrvalost, zvyšuje koncentraci, snižuje únavu a zvyšuje bdělost. Nabízí se při schůzkách, návštěvách nebo obchodních jednání, kde zastává mimo jiné společenskou úlohu a navozuje přátelské prostředí.
  • PŘÍRODNÍ ANTIOXIDANT- Káva jako čistě přírodní produkt je také výborný antioxidant, má dokonce vyšší procento antioxidantů než zelený čaj a některé druhy ovoce. Dle vědeckých odhadů může dodávat až 70 % antioxidantů přijímaných v potravě. Bez těchto látek by nás mnohem více ohrožovaly degenerativní poruchy mozku, předčasné stárnutí a oslabení nervového a imunitního systému.
  • ZDRAVOTNÍ VLIV - Studie provedená na Harvardu prokázala, že 1-3 šálky kávy denně ke zdraví opravdu přispívají a zmenšují riziko onemocnění cukrovkou, Parkinsonovou chorobou a rakovinou tlustého střeva. Umírněný příjem kofeinu je možný i během těhotenství - samozřejmě nic se nemá přehánět. Dále bylo dokázáno, že ženy, které pijí více šálků denně, mají o 40 % menší riziko rakoviny prsu. Výzkumy týkající se kávy stále pokračují..
 

KAŽDÝ TÝDEN
 ČERSTVĚ PRAŽENÁ
V ČESKÉ REPUBLICE

Čerstvost a trvanlivost kávy

Čerstvost a trvanlivost kávy

Káva vydrží opravdu čerstvá pouze několik dní, maximálně týdnů. Je to tepelně opracovaný produkt, obsahující těkavé látky a oleje, které na vzduchu rychle žluknou nebo se v různých atmosférách obalů znehodnocují. Pozor - většina prodávaných káv i renomovaných značek čeká po upražení na svého zákazníka dlouhou dobu ve skladech a musí urazit strastiplnou cestu..
Od nás dostanete kávu vždy čerstvou a v tu správnou dobu - po upražení musí tzv. "vydechnout", kdy se ustalují procesy po tepelném zpracování a získává tak svoje jedinečné vlastnosti a chuťový profil. Pro maximální zážitek doporučujeme spotřebovat kávu co nejdříve, nejlépe však do 3 měsíců s trvanlivostí 1 rok. Pomelte ji vždy až těsně před přípravou. Kávu dodáváme v baleních bez chemických konzervantů s jednocestným ventilem, což umožňuje úniku plynu CO2, který káva přirozeně produkuje.
 
ALTERNATIVNÍ ZPŮSOBY PŘÍPRAVY KÁVY

ALTERNATIVNÍ ZPŮSOBY PŘÍPRAVY KÁVY

Víte, že káva je ovoce? Standardní italské vysoce pražené kávy na espresso nejsou jediným možným způsobem, jak může káva chutnat. Dnešní trend jsou méně pražené výběrové kávy, které se připravují na filtru, aeropressu, V60, vacuum potu atd. ve kterých lépe vynikne pravá chuť kávy. Vyzkoušejte s námi nové možnosti.
JAKÁ KÁVA JE VHODNÁ PRO JAKOU PŘÍPRAVU

JAKÁ KÁVA JE VHODNÁ PRO JAKOU PŘÍPRAVU

Vybíráme vhodné druhy a mícháme směsi, které se přesně hodí pro konkrétní přípravy. Naše vícedruhová směs NO.1 s robustou, která obsahuje více kofeinu, je vhodná pro přípravu espressa v automatickém kávovaru nebo na pákovce, je výrazná s jemnou hořkostí a pěkně vás v práci "nakopne". Směs dvou arabic NO.2 zaručuje dokonalý požitek, má skvělé aroma a chuť s příjemnou kyselostí, je vhodná jak pro espresso tak pro alternativní přípravy kávy. NO.3 je jednodruhová arabica napražena výhradně pro přípravu alternativním způsobem, její chuť se postupně s teplotou mění. Objevujte s námi nové chutě a zážitky!

 

Příběh

Projekt FIREMNÍ KÁVA vám přináší šanci pít tu nejkvalitnější kávu nejen v kavárnách. Jak to začalo?  

Pražírna

Pražírna sídlí napůl cesty mezi Brnem a Znojmem, pořádáme zde přednášky, degustace a teambuildingy.

Profese

Dovolte, abych se vám představil..